Meditatie

stupas

Meditatie

korte cursus, 5 keer

‘Onbekend met mediteren heb ik me ingeschreven voor de meditatie. Geen moment spijt gehad. De oefeningen, de stilte, de aandachtige manier waarop Giny de meditatie begeleidt is  goed voor me. Ik ervaar meer aandacht en mildheid bij mezelf.’

Regelmatig vragen mensen mij: “mediteren zou dat ook iets voor mij zijn?” Ja het is voor iedereen en iedereen kan het ook leren. Daarom geef ik ook een korte meditatiecursus (5 bijeenkomsten) voor mensen die willen leren mediteren en willen ervaren of het iets voor ze is. Aan bod komen de ademhaling, het anker tijdens mediteren, de houding voor goede doorstroming van energie, innerlijke vrede en ruimte kunnen ervaren. Als afsluiting meditatie op mild-zijn naar jezelf toe, levensnectar. Het is een begeleide meditatie. Veel mensen ervaren dit als prettig, ‘omdat de aandacht minder snel afdwaalt’. Heb je belangstelling, neem gerust contact met mij op.

Data blok 1:      najaar 2019

Data blok 2:      najaar 2019

Waar:     Wordt nader bekend gemaakt.

Kosten:  € 60,-   De cursus start bij 5 deelnemers.

Waarom leren mediteren?

We willen allemaal graag gelukkig zijn. Toch lijkt het zo dat we in ons dagelijks leven vaker momenten meemaken van spanning, irritatie, angst of pijn, dan van gelukkige momenten. Hoe komt dat? Het heeft o.a. te maken dat wij ons vaak laten leiden door zaken die moeten, die men van ons verwacht en door onze eigen verstorende emoties. Hierdoor hebben we vaak het gevoel “geleefd te worden”. Dit geeft spanning, onvrede en vaak ook onzekerheid.

Wanneer onze geest in rust is dan kunnen we ook veel makkelijker ons hart openen voor onszelf en naar anderen. Je voelt dat energie weer gaat stromen, je voelt jezelf prettiger en het heeft direct een uitstraling naar anderen.

In de korte cursus leer je om een rustige, vredige geest te ontwikkelen door o.a. concentratie- en visualisatie-meditatie, adem-meditatie  en vervolgens toe te passen in je leven. Na de meditatie is tijd om even na te praten onder het genot van een kopje thee. Mensen ervaren dit als steunend. Na de korte cursus is er mogelijkheid tot nog eens 5 keer mediteren.

Jaarcursus, 14 keer.

Elk jaar start ik in het najaar meditatiecursussen, voor gevorderden én ook voor mensen die hun ervaring met mediteren willen opfrissen. Het is een begeleide meditatie zoals dat in het Tibetaans boeddhisme wordt geleerd en beoefend. Naast meditatie wordt er ook een boek gebruikt die de meditaties verdiepen en beter toepasbaar maken in het dagelijks leven. Mocht je belangstelling hebben, neem gerust contact met me op. De lessen zijn op dinsdagavond om de twee weken bij mij thuis. Start begin oktober en gaan door tot half april. 

 

Leren is als een tekening op de waterspiegel
Contemplatie is als een tekening op de wand
Meditatie is als een tekening in steen.

uit ‘ Hermit of Go Cliffs’