Klank en chakra’s

schalen

Klank en chakra’s

Het lichaam heeft verschillende chakra’s. Dit zijn energiepunten (trillingspunten) in het lichaam. Volgens Oosterse tradities heeft het lichaam zeven hoofdchakra’s; van wortel- t/m kruinchakra. Ieder chakra is verbonden met een levensthema. Daarnaast heeft een mens nog verschillende kleinere energiepunten in voeten, knieën, liezen, oksels en handen. De zeven hoofdchakra’s hebben elk een klank en eigen kleur. De trilling die de klanken produceren worden vaak ervaren als golven die zich rondom jou vormen, soms gepaard gaand met licht(golven).

Wortel: klank C
Navel: klank D
Zonnevlecht: klank E
Hart: klank F
Keel: klank G
Voorhoofd: klank A
Kruin: klank B

De kristallen klankschalen zijn met hun klanken afgestemd op deze chakra’s. In het algemeen kan men zeggen hoe lager het chakra zich in het lichaam bevindt hoe langzamer de trilling is, hoe groter de schaal is. Hoe meer naar boven hoe sneller de trilling wordt, hoe kleiner de schaal wordt. In individuele sessies kunnen de schalen ingezet worden bij de vraagstelling van de cliënt. Iemand die veel inspiratie en ideeën heeft, maar het moeilijk vindt om het om te zetten in concreet resultaat. Het blijft ergens hangen. Dan kunnen deze schalen ingezet worden om blokkades los te trillen in de chakra’s.

Kristallen klankschalen en groepen: Tijdens een kristallen klankschalen concert wordt gewerkt op harmonisering van het lichaam en geest. De musicus stemt zich af op de groep en zorgt ervoor dat deelnemers zich kunnen ontspannen zodat de klanken goed kunnen doorwerken op lichaam en geest.

[Terug]